Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2012 21:32 - Атентатът, който застрашава всички
Автор: krankar Категория: Политика   
Прочетен: 2356 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 24.07.2012 23:09


      И у нас се случи този ужасен атентат…Случи се като лошо потвърждение на изпратените сигнали от чуждите служби за подготвяно покушение срещу израелски граждани у нас….На летището в Бургас един мъж взриви автобус с току що пристигнали израелски туристи и отне живота на 6 души, а рани повече от 30. Сякаш това беше невъзможно да се случи в България, сякаш думите на премиера Борисов преди време, че с арабите сме в прекрасни отношения и наличието на дюнери на всеки ъгъл трябваше да гарантира, че нищо лошо не може да се случи с израелски граждани в България…но лицето на тероризма е съвсем друго. Дали нашите служби не са си свършили работата по сигналите за евентуална заплаха е въпрос, на който тепърва ще се търсят отговори. Кой стои за този атентат и как е бил организиран също тепърва ще се изяснява. За това се изписа вече доста в блоговете и в пресата. Няма да коментирам абсурдността на някои от мненията, защото считам, че всеки може да изразява свободно своето мнение…дори и да не е компетентен по темата. Покрай това ужасяващо събитие обаче някак си се натрапват няколко въпроса, които следваха събитията непосредствено след инцидента….
   Часове след атентата Израел реагира светкавично. Медицински екипи, медицинска апаратура със самолети, израелски войници бяха тук. Не бих се учудил ако агентите на МОСАД са пристигнали на мястото на инцидента преди президента и премиера. Като че държавата Израел се пренесе тук. На другия ден ранените бяха транспортирани с линейки, ескортирани от полицията, а в линейките имаше израелски войници. Забележете – израелски войници. Дали това не е вид недоверие от страна на израелците към общата ни система за сигурност? Защо трябваше да има чак и войници? И защо някак си се натрапи чувството на неприсъствие на институциите на нашата държава там, където трябва да бъдат. Пак няколко часа след инцидента, в София на стената на един жилищен блок се появиха надписи „Смърт на Израел – Хамас”. Едва ли някой терорист е написал това, но там се изсипа полиция, отцепиха района и разследваха този надпис..или поне така бе съобщено в медиите. Това малко ми напомня поговорката – след дъжд-качулка.
    Мисля си, дали ако някъде извън нашата страна се случи подобен инцидент с българи, държавата ни би реагирала по същия начин, както реагираха израелците. Имам съмнения, че това може да се случи. И всъщност нямам никакви съмнения, зная, че няма да се случи, зная, че помощ от българската страна едва ли ще има. Защото докато пиша този постинг и чух по новините за онези около 200 български граждани в Стокхолм, които протестират пред българското посолство поради това, че са измамени от некоректен работодател…тези хора спят пред посолството ни в автобуси…съобщението беше, че посолството се опитвало да направи каквото може…вече 6 души се прибрали в България…а останалите?
   И още нещо….през цялото време откакто се случи това ужасно събитие се говори за сигурността и опасността за израелските граждани, пристигащи в България. Терористичните актове застрашават сигурността и живота на всички хора, защото когато това се случи, загиват тези, които са на мястото на терористичния акт, както и се случи, загина и българин. Застрашена е сигурността и на БЪЛГАРСКИТЕ   ГРАЖДАНИ, защото това се случва в България, нали така!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kostadin - Направо си злонамерен, а трябва да ...
23.07.2012 22:20
Направо си злонамерен ,а трябва да си щастлив-това е по думите на Бойко.
Разбери ,че ние сме победена нация и не трябва да чакаме нещо добро от никого
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 813080
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930