Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2012 22:23 - Еднопосочен хуманизъм - made in BG
Автор: krankar Категория: Политика   
Прочетен: 2798 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Един нищо неподозиращ човек бе нападнат и почти убит от двадесетина кучета. Това се случи в столицата на България. Когато слушах тази новина бях шокиран, представих си как се е чувствал клетия професор, ако изобщо е имал време нещо да почувства. После, като слушах коментарите по тази новина настръхнах. Един представител на организациите за защита на животните съобщи, че тези кучета трябва да бъдат заловени и...човека замълча, преглътна и каза, че му е трудно да произнесе думата за това, което трябва да направят с тях..да ги ..ефтаназират. Ефтаназията е медицински термин за безболезнено умъртвяване. А професорът беше буквално умъртвен по най-болезнения начин. Последваха безброй коментари на хора, които все обичат четириногите приятели на човека, като се почне от Йорданка Фъндъкова като кмет на столицата и се стигне до последния член на някоя организация, която поддържа идеята за хуманно отношение към животните, и която организация е усвоила хиляди левове, за да хване определен брой кучета, да ги обезпаразити, кастрира, и пусне на свобода. Всички коментари бяха за кучетата, какво трябва да се направи, как да се направи, ама да е по хуманния начин..както е в Европа. Играта на думи беше чудовищна..всички сякаш се страхуваха да кажат , че тези кучета трябва да бъдат убити. Използваше се думата евтаназия. Боже, какъв хуманизъм. А за пострадалия човек не се спестиха думите, които описваха какво се е случило - разкъсани мускули по крайниците, на места оголени кости, нахапан по лицето, голяма кръвозагуба, вероятно може да загуби и зрението си, ако оживее/дай Боже/, вероятно ще остане инвалид.  Може би той би предпочел евтаназия.
    Преди време една жена с малко дете също бе нападната от кучета, за щастие наблизо пренимаващ военен се намеси и предотврати трагичните последици. Той извади пистолета си и засреля няколко кучета. Не ги евтаназира, уби ги..веднага и на място. Изкараха го виновен, че е убил животните, че е използвал оръжието си, застрашавайки живота на околните. А кучетата не застрашаваха ли живота на жената и детето.Но той спаси жената с детето.
    По повод на последния инцидент, в медиите ни бяха представени хуманни методи да избегнем нападение от кучета - специални устроиства, които издават специфичен звук и пропъждат кучетата, спрейове, които отблъскват четириногите и те бягат. И на къде бягат...при някой, който няма такова устройство, при някой, които не си представя, че в България има вероятност да бъде разкъсан от глутница озверели кучета в центъра на града.
   Егати хуманизма, егати хуманната държава!!!


Тагове:   хуманизъм,   кучета,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Те това
03.04.2012 08:17
е идиотизъм на квадрат.
Някакви лумпени, които не са отгледали едно животно, даже куче или котка,
не биха дали и лев, да нахранят такова, са се обявили за защитници на...не на хората, а на бездомните кучета.
Ако толкова ги обичат да вземат по 1-2. Хем да си материализират чувствата, хем ще им осигурят дом и прехрана.
И те няма да представляват опасност за околните, и няма да са бездомни.
Никъде в ЕС няма бездомни скитащи по кофите с боклук и улиците кучета.
Който обича кучета си купува такова, плаща му данък, грижи се за него, останалите, за които няма мераклии да ги купят се...унищожават(евтанизират)
Така е в цивилизованите държави.
Другото са глупости и менте хуманизъм.
цитирай
2. lori77 - ss
03.04.2012 13:13
Цинично е поведението на тези безсрамници. Това, което не разбирам обаче, е защо няма целенасочена политика в това отношение и как е възможно животът на хората да бъде преобръщан по този начин. Няма ли институции, които императивно да решат проблема, защото този проблем се нуждае точно от такова решение. Докога ще се съобразяваме с някакви измислени защитници на животни и ще бъдат осакатявани хора по този гнусен начин. Няма ли кой да обясни на тези, мечтаещи за публична изява лумпени, че утре това може да се случи с невинната им дъщеричка или с възрастните им родители. Защо не попитат целокупното ни българско общество, какво мисли по въпроса, а всички играем по свирката на някакви си безумци. Ама, че държава!
цитирай
3. lori77 - Апропо, благодаря на автора на този ...
03.04.2012 13:18
Апропо, благодаря на автора на този блог за възможността да изразяваме своето становище, без предварително одобрение, както се прави в други блогове. Аз вече не изразявам становище в тях, защото считам, че позицията на всеки един човек по даден проблем, не би трябвало да се нуждае от нечие одобрение, за да бъде пусната. Тя просто е позиция - индивидуална и различна, като всеки от нас. Благодаря Ви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811661
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031