Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2010 17:22 - 300 бандити срещу 70 хиляди полицаи!!!
Автор: krankar Категория: Политика   
Прочетен: 2972 Коментари: 5 Гласове:
1



        Битката изглежда неравна, нали. По всичко личи, че лошите ще бъдат победени. Да, ама не, както казваше един журналист навремето. Министър Цветанов преди дни оповести, че около 300 бандита, тормозят държавата, и срещу тях е изправена армия от 70 000 полицаи, магистрати, прокурори, следователи. Сиреч срещу един от лошите ще се борят около 230 от добрите. Ако се вгледаме в цифрите, ще констатираме нещо съвсем различно….. Вероятно министъра на вътрешните работи, споменавайки  броя на служителите на министерството е включил и броя на пожарникарите. Ако приемем, че те са около 10 хиляди души, значи броя на ефективно борещите се срещу бандитите намалява на 60 хиляди. Защото, както е известно, пожарникарите се борят срещу огъня, а не срещу бандитите. Все още обаче картината не е пълна, защото са необходими още уточняващи предположения. Мисля си, че поне 5 хиляди е бройката на чиновниците, които работят по гишета, обработват документи и т.н. в полицията. Те също нямат отношение в противоборството с лошите. Значи от 60 хиляди остават 55 хиляди. В тази цифра са включени и катаджиите, които със сигурност са поне 15 хиляди човека. Тяхната функция е да контролират движението по пътищата. Те обикновено не спират лошите с техните джипове..в повечето случаи спират мен и теб, читателю. Та от 55 хиляди, броя на добрите намалява на 40 хиляди. Но си мисля, че това не е крайната бройка. От тези 40 хиляди, поне 30 хиляди са униформените полицаи, чието място е по улиците, където трябва да се осигурява обществения ред. Тези униформени служители със сигурност си гледат работата съвестно, те са необходими там и са си на мястото. Но топ бандитите, за които става въпрос, не раздават шамари по улиците, не трошат витрини, не тормозят гражданите по начин, който ще накара униформен полицай да се намеси. Така останаха 10 хиляди човека, които са призвани да се противопоставят на лошите. Тези хора са полицаи, следователи, магистрати, прокурори, оперативни работници, ДАНС, БОП, и т.н. И тъй като винаги има процентно изразяване на величините, нека приложим и тук този метод. Със сигурност има продажни магистрати, със сигурност има информатори на бандитите в полицейските състави, със сигурност има и служители, които изпитват страх, които вземат подкупи и т.н. От тези 10 хиляди, които останаха, тези, които няма да се противопоставят на лошите са може би 30%, или 3 хиляди човека…Така останаха 7 хиляди ….тези, които са топ ченгетата, топ магистратите, ..онези прокурори, които не биха се двуумили да повдигнат обвинение, онези оперативни работници, които си знаят работата, и които си я вършат…..Аз познавам някои от тях, и зная, че са доблестни мъже, мъже на честта, хора с висок морал и решимост да изпълнят задачите си….но те са 7 хиляди, а не 70 хиляди….

    Нека сега погледнем отбора на лошите. От тези 300 бандити, когато задържат за известно време някого от тях, аз винаги виждам най-малко пет човека около него , и това са – поне двама мастити адвокати, двама бодигардове и някъде невидим, но съществуващ, лекар-специалист, който ще му издаде документ, че човека страда от тежко и коварно заболяване , и че не следва да бъде в ареста или изобщо да бъде задържан. Така, умножено 300 по 5 прави още 1500 човека, които реално работят за лошите. Или до тук станаха 1800. Но нещата не мисля, че свършват до тук. Всички ние сме чували, а и от ръководството на МВР потвърждават, че в определени случаи има изтичане на информация от службите към криминалния контингент. А щом има изтичане на информация, значи някой от добрите работи за лошите. И ако приемем, че всеки бандит има поне един полицай, който му помага, тогава към тези 1800 прибавяме още 300, и цифрата вече е 2100 души. Сега, има още нещо…щом и ако са бандити, но са на свобода, това означава, че не са прости и глупави хора. Значи може спокойно да приемем, че те имат изградена структура от хора по всички властови институции и там, където има достъп до парични средства. От което следва, че можем да приемем с определена точност, че зад всеки от лошите стоят още по пет човека…или 1500. И така..общия брой стана 3600 човека.

     3600 лоши срещу 7000 добри….това е вече друго, нали. Но, дотук с цифрите. Те могат да се нагласят, интерпретират, манипулират. Въпроса е в друго. Един от добрите може да се бори успешно и с трима от лошите, но само когато зад него стои държавата със своята сила и респект, когато зад полицая, магистрата или прокурора стоят институциите, които трябва да ни защитават. И защото борбата с престъпността не е само посочване на цифри и показни акции с неясен край, затова тук не бива да има никакъв популизъм.

      Това боравене с цифрите, което направих по-горе може да се стори на някои смехотворно и шеговито. Но ако министъра на вътрешните работи прочете това, което съм написал и възкликне….това е шега!!, то аз бих му отговорил…Да господин министър, шегувам се, но Вие започнахте първи да се шегувате!...

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. darktales - @
21.01.2010 21:07
Аз имам една по-проста сметка за 300-те бандита: депутатите от НС+членовете на ВСС+МС със заместник-министрите, и горе-долу пак излизат толкова :))))))
цитирай
2. анонимен - akciq no sreschu kogo
08.02.2010 23:32
policai sreschu 300 ama kakvi banditi tiq koito sche lejat zaradi istinskite ili obscho v balgariq sa 300 tuk nescho ne se vrazva zaschoto povecheto ot policaite i magistratite sa zaedno s banditete i nerazbiram koi sreschu kogo sche se bori qvno zapochvat voina edni sreschu drugi zaschtoto vsichki znaqt koi sa banditite v Balgariq
цитирай
3. анонимен - oh oh oh
08.02.2010 23:46
Gospodin Cvetanov kato kazvate 300 kakvo imate vpred vid razni kokoschkatcheta koito trqbva da popalnqt mqstoto na istinskite li che to samo v dobrich sa nad 100 scodnika koito stoqt nachelo na razni bandi prostituciq narkotici i kakvo li ne razpoznavat se ot dalech zascho tqh ne pitate ot kade sa zabogate li ami vse hvaschate nevinni s koito da si izmivate racete a da ne govorim che zad vseki svodnik stoi po edno lice ot visschite kragove tqh kakvo sche gi pravite te mai stanaha mnojko ?
цитирай
4. анонимен - mani mani mani
08.02.2010 23:50
po skoro 300 policai sreschu 70 000 zaschoto ne vsichki policai sa korumpirani
цитирай
5. анонимен - ,разочарование
07.03.2010 11:49
От всичко тук прочетено българското общество може само да се отврати и много силно разочарова от всички управляващи ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811621
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031