Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 15:24 - шофьорът
Автор: krankar Категория: Изкуство   
Прочетен: 3286 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 08.02.2011 15:25


    Мъжът чакаше вече пет минути за интервюто за работа. Не знаеше дали ще има и други кандидати за това работно място. Когато дойде, го посрещна една жена със сериозен и делови вид и го помоли да почака пред махагоновата врата, седнал на удобния стол. Беше сам, други кандидати за работата нямаше..или поне не ги бяха поканили по едно и също време. Така правеха сериозните фирми. Така му казаха когато му се обадиха по телефона да се яви на интервюто – жената, чието име вече не помнеше, на няколко пъти подчерта, че са изключително сериозна фирма, и търсят сериозен човек за тази работа. А работата беше – шофьор, шофьор на сериозен автомобил, който, както му каза жената, ще върши сериозна работа. Сега, докато чакаше за интервюто, погледа му на няколко пъти се насочваше към страничната врата на коридора, през която се виждаше муцуната на луксозния черен мерцедес, паркиран отвън. Лека усмивка заигра по лицето на мъжа, после някак застина на лицето му и някаква мисъл го накара да почувства тръпки по гърба…..Но това беше само за кратък миг, защото го бяха поканили да влезе. Като продължение на махагоновата врата беше и  махагоновото бюро, разположено в средата на стаята. Зад бюрото, до стената имаше смесица от стъкло и метал, която представляваше рафтове, наредени с документи. Отстрани на бюрото имаше малка стъклена маса, на която стоеше онова популярно устройство, което представлява копирен апарат, факс, скенер, телефон и кой знае още какво. Зад бюрото стоеше шефът, мъж на около 50 години, със строго официален черен костюм, сива вратовръзка на ивици и светло сива риза. Чертите на лицето му напълно съответстваха на вида на облеклото му. Шефът вдигна поглед от листа, който гледаше

-         Да не си губим взаимно времето, да работим по същество..запознах се с автобиографията ви, имате доста дълъг стаж като шофьор, освен таксиметров шофьор сте работили като персонален шофьор доста време. Свързах се с двама, от работодателите ви..мнението им за вас е добро. Защо решихте да кандидатствате за тази работа?

-         Приемам я като предизвикателство – отговорът на мъжа не впечатли шефа и той продължи.

-         На ясно ли сте, че тази работа е много по-различна от всички останали, наясно ли сте с естеството на работата и въздействието и върху вас?

-         Да, напълно.

 Мъжът отговори на този въпрос веднага и отново почувства по гърба си онези тръпки, примесени с някакво неясно чувство.

-         Ние сме водеща фирма в бранша и държим всичко да е перфектно. Колата – външния и вид трябва да е винаги безупречен, вие трябва винаги да сте в безупречен вид. При нас няма събота и неделя, няма празници, няма значение какво е времето навън, вие трябва да карате този луксозен автомобил.Разбирате ли ме?

-         Да, напълно, наясно съм с подробностите и изискванията, които ми изпратихте да прочета.

  Шефът се раздвижи на стола си, и сякаш с леко сменен тон, не толкова делови продължи да говори…

-         Ще возите различни пътници..те са най-важното за нас. Независимо какви са те, към тях ние подхождаме с внимание и професионализъм……Ще ви запознаем с инструкции, където е описано как трябва да се държите в определени ситуации….Имали ли сте досега сериозни пътно-транспортни произшествия?

-         Не, не съм..няколко леки пътни инциденти без пострадали и сериозни щети..във всичките е било по вина на други.

-         Това е чудесно, надявам се и при нас да не се случват…А имате ли вие някакви въпроси към мен?

-         Да, може ли да ми кажете каква беше причината да напусне предишния ви шофьор, ако разбира се прецените, че може да ми кажете.

Шефът погледна мъжа пред себе си, за няколко секунди мълча, след което започна с предишния строго делови тон:

-         Предишният шофьор не споделяше политиката на фирмата ни, и това беше причината да не е при нас вече..и той не напусна, а го уволних. Пак ви повтарям, за нас тези, които вие ще карате с тази кола отвън  са ни най-важни и ние подхождаме с цялото си внимание към тях. Ето това не искаше да приеме предишния шофьор.

И за да сложи край на разговора, шефа стана от бюрото, бавно отиде до прозореца, след което се обърна към мъжа и му каза:

-         Нека ми се обадите в рамките на 24 часа, за да ми кажете дали потвърждавате желанието си да работите при нас….дали приемате това предизвикателство, както го нарекохте…

 Мъжът мина по малкия коридор, отново хвърли поглед към лъскавата черна кола, паркирана на малкия паркинг отвън  и излезе през масивната входна врата на фирмата. Навън беше ясен, слънчев и топъл пролетен ден, всичко се възраждаше за нов живот. Мъжът се обърна и погледна внушителния фирмен надпис над входната врата – Погребално бюро „Вечен покой”.



Тагове:   шофьор,


Гласувай:
3



1. urilozev - Съчувствие
08.02.2011 21:04
Браво. Съчувствувай им и да се оправят.Животът сигурно е пред теб, така че не го обвързвай с "Последна грижа."
цитирай
2. анонимен - AroundOfTheWorld.ru - Тайны планеты, необычные вещи, интересные события, мир вокруг нас, интересные факты
08.12.2011 17:59
<img>http://aroundoftheworld.ru/wp-content/uploads/2011/12/ibiza3.jpg</img>

Земля – это планета невероятной красоты, где каждый уголок по-своему прекрасен и таинственен, будь то созданное природой место или построенный человеком мегаполис. Места, которые непременно стоит увидеть, можно перечислять очень долго. Но кроме мест есть в мире и множество интересных событий, традиций и просто фактов, благодаря которым хочется посетить именно эту страну, город, поселение или местность.
Блог «С миру по нитке» посвящен именно таким удивительным местам.


<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/postuchat-po-derevu-sueverie-ili-tradiciya.html>постучать по дереву</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/england/avtobusy.html>англия автобус</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/yuzhnye-strany/gora-keniya.html>гора кения</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/>необычное вокруг нас</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811566
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031