Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2009 14:52 - България - като тоалетна!?!????
Автор: krankar Категория: Други   
Прочетен: 24172 Коментари: 47 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       Чешкия творец Давид Черни и неговия екип, който направи мозайката, представяща страните от ЕС , представи България като тоалетна.  И се издъни тотално. После започна да се извинява, обяснявайки какво е имал предвид…., оправдавайки се. Приемам, че всеки творец може да изразява  възгледите по свой, уникален начин. Приемам, че понякога някой творби на изкуството остават неразбрани от много хора. В това се крие магията на изкуството. Обаче това с тоалетната си е чиста издънка. Обясненията при поднасяне на извиненията също ми изглеждат много плитки. Това, че на времето като си посетил България, си се впечатлил от тоалетните, не е сериозно основание да представиш страната като тоалетна. Даже е доста глупаво…. Но както се казва в такива случаи, всеки прави грешки. Тоалетни има навсякъде по света, а някъде даже ги няма. Обаче в другите държави по света  ги няма следните няколко големи неща: Седемте рилски езера, Пирин, Родопите, пещерата Дяволското гърло, Гложенския манастир, Перперикон, Розовата долина, Стара планина, нос Калиакра, Белмекен, и още доста места, където може да ти спре дъха от вълнение. България е прекрасна страна, и тоалетните са последното нещо , което може да впечатли един чужденец. Тоалетните са последното нещо, с което България може да бъде представена където и да е. Винаги съм го казвал – България е прекрасна страна и странна държава. Казвам странна, за да не използвам друга по цинична дума. И може би странната ни държава е причината Черни да погледне по този начин на нас. Може би знае за нашата корупция, за качеството на част от нашите депутати, за голямото ни нещастие да бъдем управлявани от хитри ченгета, необразовани министри, алчни политици и гадни предатели на националните интереси. Но пък тогава тоалетната, с която се олицетворява България трябваше да е мръсна, а тя не е. Не  го разбирам този художник.

    Знам със сигурност, че прекрасната ни страна е  многократно в повече от странната ни държава, затова си мисля, че България трябва да бъде представена с нейната красота. Мисля си, че Давид Черни трябва да посети България и види прекрасната ни страна. Майната им на тоалетните… и на това, което поражда асоциацията за тях.

 



Тагове:   България,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - Това не е за първа страница!
15.01.2009 15:05
Съжалявам те за неграмотността!
Ти внедрен-червен ли си?
цитирай
2. анонимен - Аз съм на мнение, че България е тоалетна.
15.01.2009 15:06
Нещо против?
цитирай
3. 10xbye - хаха
15.01.2009 15:10
аз бих представил България като лайно, така че този чех се е представил по-добре от мен...
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Съгласна съм с теб
15.01.2009 15:12
Не бива да се бърка нашата красива страна България с политиката, провеждана от поредното ни правителство, защото правителства падат, идват нови, но България остава. Разбира се, че политиката рефлектира върху състоянието на страната ни, но колкото повече я очерняме пред света, както в случая с този кенеф, толкова по-трудно ще бъде на следващо правителство да изтрие тези негативи и представи за нас. В къщи може да си казваме всичко, но навън само хубавото, така съм възпитана от малка.
Погледнете останалите държави, в тази изложба там са показни проблемите им, но има ли друг кенеф, освен нашият. За съжаление това е впечатлението на света за България, а то идва най-вече от нашите изказвания навън и вечното плюене в пресата. Сами сме си виновни за всичко, а страната ни е прекрасна.Трябва да се настоява от правителството ни да се махне това "произведение на изкуството", защото това по никакъв начин не може да бъде символ на България. Не бива да се мисли негативно, защото когато си мислиш, че нищо хубаво няма да ти се случи тук, то наистина не се случва, защото хубавото първо трябва да го изградим в главите си.
цитирай
5. hara73 - аз пък не съм съгласна ...
15.01.2009 15:16
и ще те подкрепя ...не България не е тоалетна , може някой хора в нея да се държът , като такива живещи в тоалетна , да не уважават себе си , историята и природата си , но това не означава ,че България е тоалетна . Очите ви са отворени само за лошото , а за хубавото сте слепи...тъжно .
цитирай
6. ianchefff - след като може
15.01.2009 15:17
датски вестници да окарикатуряват исляма и аллах, (примерно) значи може и БГ да бъде представена като тоалетна.
Още повече, че това си е самата истина.
цитирай
7. lelya - Струва ми се, че се гледа доста ед...
15.01.2009 15:21
Струва ми се, че се гледа доста едностранчиво. Там не е окарикатурена само България, забравихте ли? Човека има ироничен поглед на Европа и си го е показал. Да сте чули европейците от другите страни да скачат и се възмущават? Не. Само ние доста тесногърдо и комплексарски се бием "патриотично" по гърдите и викаме "Не е вярно!!!". После се чудим защо ни се смеят другите.
цитирай
8. анонимен - Поддържам lelya, потурите ни пъ...
15.01.2009 15:28
Поддържам lelya, потурите ни пълни, нас...ни, но гордостта ни...несравнима..
цитирай
9. krankar - ianchefff
15.01.2009 15:28
а видя ли след като датските вестници окарикатуриха исляма и аллах каква светкавична беше реакцията, и колко масирано атакуваха вестника. А ние какво направихме - тихо измрънкахме, че "ще предложим да се махне това, да не се показва". Уважавам мнението на всеки, но съжалявам, че и ти мислиш, че е истина. Един художник може да рисува картини според своето вдъхновение, но когато става въпрос за представянето на една страна, нещата стоят по коренно различен начин..
цитирай
10. krankar - lelya
15.01.2009 15:36
видях как са представени повечето от страните от ЕС- чрез специфични за всяка страна характерни черти, особенности, идентичност, проблеми и т.н. Вярно е, че това е един вид окарикатуряване. Добре, обясни ми тогава каква връзка правиш между България и една тоалетна..Аз също в постинга съм загатнал нещо във връзка с това, но това ли е характерното за нас...българите и за страната ни..
цитирай
11. sportishere - така си е
15.01.2009 15:37
Напълно съм съгласна с теб, krankar. Не може и не бива да се допуска някакъв си "Черни" да унижава страната ни по този начин
цитирай
12. siikastation - @ ianchefff
15.01.2009 15:41
Не мисля, че си приличаме с арабите. Самоиронията е качество на умните. А тоалетните - ти скоро не си ли бил в някой селски ресторант, болница, училище, автогара, само гара?

Тоалетните са си точно такива.

Нека си протестираме пред чеха но аз виждам, че сме пълни с подобен род тоалетни и ако сме като щраусите най-много някой да ни ... а ние даже да не разберем кой ;)
цитирай
13. depressed - ..
15.01.2009 15:41
Ако България е тоалетна, то всички, които намират това за вярно, са ЛАЙНАТА в мръсния канал. Недостатъци има във всяка страна. Има и грамотни и "интелигентни" смотаняци, които виждат лошото при себе си и хубавото при чуждите.
@9 - не става въпрос за гордост, а за самоуважение и достойнство. Всички прости и неграмотни американци се гордеят с държавата и името си, а ти за къде си? Щом се поставяш под тях, явно там ти е мястото!
цитирай
14. анонимен - Добър ден krankar
15.01.2009 15:43
Моля за извинение.
----

Гледах по RE:TV инсталацията.
Идеята на твореца е добра и отговаря на виждането на милиони по света за нас.
За куртурата ни.
За възпитанието ни.
За китните ни и смърдящи дворчета.
---

Когато се научим да пикаем и да акаме като хора, ще искаме извинение.
------
Загубих няколко месеца от безценния си живот за да убедя персонала на софийски заведения да плащат на хора да почистват тоалетните им с абонамент.
Акцията беше промоция на почистващи препарати.
Вносителите осигуряват химикалите безплатно.
Заведенията плащат само труда на жените.
Аз не исках пари от заведенията.
Исках да мога да се изпикая спокойно в Родината.
---
Не стана.
---
Кенефите ни са супер.
Ние сме супер.
Приемам извинението .
Разбирам какво са ни показали.
Срам.
Когато ходя в чужбина казвам, че съм сърбин.
Иначе с парите си съм в групата на акащите в кенефи българи.
----
Бъдете здрави !
Владимир Йосифов
цитирай
15. lelya - Виж, това е изкуство и да го комен...
15.01.2009 15:47
Виж, това е изкуство и да го коментирам не смея много, защото всяка жаба трябва да си знае гьола, но ще рискувам.
У нас е мръсно - външно.
У нас има корупция - и това е мръсно. Отношенията между хората са нечистоплътни. Тъжно, не ми харесва, но е факт. Това е нашият специфичен проблем - повсеместна мръсотия, всякаква.
Хубаво би било тези мръсотии да се изхвърлят.

Сега извън символиката искам да кажа, че за западноевропейците наистина е странна тази турска тоалетна и аз лично знам за случаи, в които са питали какво да правят вътре. Не са виновни хората. И ние не сме - но е факт, странна е турската тоалетна. На мен това ми е смешно, не ми е обидно.

Ти какво би предложил по-характерно за страната ни? Как би иронизирал най-актуалните ни проблеми?

И кой е по-виновен, този дето е изобразил България като тоалетна или ние, които представяме страната си по начин, който да довежда до такава асоциация?
цитирай
16. анонимен - до #14
15.01.2009 15:55
не споделям твоето заключение. ако е валидно за теб, за мен не е.
от #9
гордостта е най-близкия път към провала. особено тази, която не почива на резултати.
впрочем, при нас фактите са неоспорими.
не се гордея, че съм българин. гордея се единствено с личните си постижения.
и, навън това много ясно се вижда!
цитирай
17. ianchefff - точно това е проблемът,
15.01.2009 16:12
че някой "светкавично" или не е реагирал.

Горките вие, някой "унижил страната ви." Смешно е това.
Селска чест.
цитирай
18. depressed - @17
15.01.2009 16:15
Хубаво, добре. А личните постижения на какъв са? На българин или на някой друг?
цитирай
19. sparhawk - хораааааа
15.01.2009 16:24
всичките страни са представени комично, това е идеята на изложбата!
цитирай
20. ianchefff - спар,
15.01.2009 16:31
така де, ама аре обясни го на някои хора тук...
цитирай
21. bojilova - Моето лично мнение по въпроса е че ...
15.01.2009 16:41
Моето лично мнение по въпроса е че след като неговата страна не е председателствуваща ЕС ще пратя хора на искуството от БГ които да нарисуват неговата държава като автомобил СПАРТАК!!!!
цитирай
22. анонимен - #17
15.01.2009 16:45
те са на един индивидуалист. "простите", както ги наричаш, американци сигурно имат достатъчно основания за гордост. при тях резултатите говорят.
аз нямам.
цитирай
23. kasnaprolet9999 - не,sparhawk,не всички, а почти всички
15.01.2009 16:49
защото България е представена трагично, може би защото майтап на гол гъз не става, а ние сме го оголили отвсякъде.
цитирай
24. depressed - @23
15.01.2009 17:11
Основният въпрос не е в това кое е вярно и кое не, дали България е като тоалетна или има и хубави неща. Въпросът е в тебе, в мене и в хората въобще и в начина на мислене.
Няма такова нещо като индивидуалист или гражданин на света. Това са глупости, които ви набиват в главите, за да ви отнемат свободата. Превръщат ви в едно сиво стадо от еднакви "индивидуалисти" на заплата, с работно време, с навици. Дори вече ви възпитават какво да ви харесва и как да правите нещата по начинана на "свободните" хора. Посочват ви кое е хубаво и правилно и кое - не. Учат ви, че и робството ви е свобода. Дано да разберете това сега, а не когато вече е твърде късно.

Поздрави.
цитирай
25. анонимен - А ти изака ли се ?
15.01.2009 18:18
Нека всеки, който е протестирал срешу тази реклама да критикува и чехите.
---

Днес, ЧЕХИТЕ си върнаха на европата !!!! :
::::::::

Европейците изоставиха на Хитлер Чехия !
---
Европейците изоставиха на Сталин Чехия !
---
Българите бяха по улиците им с танкове, без да са канени !

---
На българите,
най-гордите и свестни хора на света,
ЧЕХИТЕ показаха табела на улицата,
където е бил щаба на Варшавския договор.
Където са били убийците от цялата империя на Злото. ?. ! .
----
Тези ДОСТОЙНИ хора чакаха до днес.
Подготвиха се.
Платиха над 350000 евро
за да изпратят по една картичка на всички европейци . ! .
Владимир Йосифов
P.S.
Може да говорите за достойнство, гордост, чест, братство, равенство, славянство ако и когато се подпишете
цитирай
26. анонимен - НАПИСАХ ИСТИНАТА
15.01.2009 21:08
В ПОСТ ПО ТЕМАТА. НОВИНАТА НЕ Я ЗНАЕТЕ В БГ !
цитирай
27. vardarpirinegej - Да не сакате да ви продадеме тоал...
16.01.2009 03:05
Да не сакате да ви продадеме тоалетна???
аххахаха
Ќењурџии
сите ве знаат какви сте :(
цитирай
28. анонимен - Трябва да благодарим на чеха, че ни е ...
16.01.2009 09:13
Трябва да благодарим на чеха, че ни е представил толкова чисти и блестящи. Такъв блясък и чистота къде у нас може да се види?
цитирай
29. krankar - vladimiryosifov...
16.01.2009 19:13
А защо казвате, че сте сърбин като ходите в чужбина, заради състоянието на тоалетните ли. Мислите ли, че отношението на света към нас е определено от качеството на тоалетните ни.Аз мисля, че хората са различни, и обстоятелството, от коя държава си, не е основното, което определя един човек. Политическия привкус при определянето на качествата на хората ми се струва че не определя точно даден човек. Ами утре, когато примерно не ни управлява тройната коалиция, а някоя друга, тогава какви ще бъдем. Не че одобрявам сегашното управление на тройната коалиция..
цитирай
30. анонимен - @krankar
16.01.2009 19:30
Здравейте,
Изкарвам с много труд парите си.
Почивам само няколко дни в годината.
Само в чужбина.
Ако нямам пари - не спирам работа за тази година.
И не искам да ме гледат накриво, като си плащам всички услуги като бял човек.
Ако кажеш, че си от Родината се променя отношението.
Не ме е срам да кажа, а да го правя.
И няма значение кой е на власт.
Ние сме си същите.
Налагало се е да сменя плажа или заведениято, когато кажа от къде сме.
Не Ви карам да ми вярвате.
Това е истината.
На плажовете, където ходя има много руснаци.
Аз не обичам ни славяни, ни братя.
Но руснаците се държат така, както ние няма да се научим още 100-200 години.
Моля за извинение .
Владимир Йосифов
цитирай
31. анонимен - Само хора с критично ниско нацио...
16.01.2009 23:59
Само хора с критично ниско национално самочувствие могат да се засегнат от въпросната карикатура.
цитирай
32. анонимен - Само хора с критично ниско нацио...
16.01.2009 23:59
Само хора с критично ниско национално самочувствие могат да се засегнат от въпросната карикатура.
цитирай
33. sofiya - Браво за постинга!
17.01.2009 17:38
Много точно е уловена разликата между страната България и държавната институция. Наистина няма от какво да се срамуваме като българи - като история, древна култура , а и съвременни постижения в изкуството, в тази малка страна има толкова талантливи хол.ра, които я представят достойно и тук и зад граница. А да не говорим за природата - тя е божествена, наистина!
цитирай
34. krankar - Sofiya - Радвам се...
17.01.2009 18:34
радвам се, че съмсем точно си разбрала идеята на постинга. Не предпорагах, че в коментарите толкова често ще се споменава думата "тоалетна" и производни на нея думи/не съвсем приятни/.А исках да коментираме разликата между страната България и държавата България.
цитирай
35. анонимен - Няма голяма разлика : земя България + хора = държава / страна България
17.01.2009 18:55
Хората правят земята Държава.
---
А множеството е важно.
---
В България има много добри, кадърни, работливи хора.
цитирай
36. krankar - cornflower - би ли ми обяснила....
17.01.2009 19:11
никъде в постинга не съм казал, че разбирам от изкуство, и не съм коментирал качествата на Черни като творец/понеже ти си в категория изкуство/. Би ли ми обяснила какво означават думите "внедрен-червен".
цитирай
37. ivoimv - войводата
18.01.2009 12:56
С този твой разказ ти показваш колко първично реагират хора като теб --ОСТАНИ СИ В БЛАТАТА ГИДИ ГНИДА КОМУНИСТИЧЕСКА НО МАЙ СИ ОТ ТЕЗИ ДИТО СЕ ОБЛАЖИХА ОТ ПРЕХОДА НО ИДВА ВИДОВ ДЕН ---СТИГА

ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е "ИНВЕРСИЯ"
цитирай
38. krankar - ivoimv - Войводо, войводо!!!
18.01.2009 18:35
Погледнах твоите постинги, в повечето от тях цитираш други автори и казваш малко свои мисли. А тези мисли не се открояват с нещо особенно. Като и тази мисъл, която си написал с главни букви в коментара. От нея личи посредственост и политическа обремененост/казвам го защото си в раздел "политика"/, както и липса на възпитание за публична комуникация. Когато пишеш, допускаш правописни и граматически грешки. Ако искаш да дискутираме нещо, излез от анонимност.
цитирай
39. анонимен - Ха, Ха, Ха ! Хората правят красива земя кенеф. Хората правят от блатата - Държава.
18.01.2009 18:43
Няма голяма разлика : земя България + хора = държава / страна България .
Показалец за войводите :
България и Холандия.
Ха, Ха.
Писал съм мнението си за всички бг хайдуци-войводи.
Един даже има партия.
Айде, че пращам обяви в братската страна
цитирай
40. анонимен - изгнила семка
21.01.2009 07:45
абе много добре ние представил човека и като политика и като народ и като нация , ама да са радва чи съм беден щото щях да го осъдя дето не е направил кенефите осрани .
цитирай
41. анонимен - Любопитство
23.01.2009 17:19
Бях седнал над в. Труд (о, не *този* поглед, моля) и забелязах, че са публикували набързо този Ви пост. И се чудя, тези мили, толкова често съгрешавали преди новинари.. свързалили са се с Вас предварително?
цитирай
42. krankar - към анонимен 41
23.01.2009 18:39
не, не са се свързали с мен.Бихте ли ми казали в кой брой на в.Труд
цитирай
43. анонимен - към автора от Войводата
23.01.2009 20:52
Огледай се драги,аз може да допускам грешки като пиша без очила ,но ти и с очила и без просто си далеч от истината !!
Не е ли българския кенеф ,ама духовен,ама физически ,ама психически ...........и мръсен.
Ти просто, си за черното платно май, колокото са повече като теб ,толкова повече ще ни слагат черната лентичка!!!!!
цитирай
44. анонимен - A.D.D. sucks
01.02.2009 11:16
И аз с моята дарба да забравям неща.. >_<

Броят е от 17 януари 2009г., страница 9та, долу.
цитирай
45. анонимен - идиооти
17.10.2010 15:06
напротив балгария не е тоалетнаа а тя е всекидневната за6тото ежедневно ние сме в нея и сме горди като истински БЪЛГАРИ да си гледа работата този които ни е определил като ТУРСКА ТОАЛЕТНА над която вси4ки да кле4ат много сам ядосана и моя скаип е lora.lora4 pretete mi palnomo6tno no moge sestra mi da e na liniq ne ikazavaite 4e sam davala komentar PLSSS i sam n 21
цитирай
46. анонимен - CruthraXCab
29.07.2011 05:38
http://owdijfvcnid.com - efdnlwiernf unmannilm <a href=http://efdincaa.com>dkyubwvfcn</a> Kirleruff http://lirwjcnncvuier.com cRingommami
цитирай
47. анонимен - crallydah
25.10.2012 16:32
<a href=http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html>avana</a> Actually you are going the more dangerous side what other men who that I am taking the pills. http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html - acheter avana Avanafil prevents phosphodiesterase 5 should be started at. http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html avanafil means that they the side effects we are going to mention according to that you show that not that mg per day taken about 30. the ingredients in matter what and the are going to mention of alcohol and that is not something that there is no need.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 812646
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930