Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2008 15:42 - Обратното броене
Автор: krankar Категория: Други   
Прочетен: 2985 Коментари: 3 Гласове:
0



                       ОБРАТНОТО БРОЕНЕ

 

Нали се сещате за това броене, когато някакво събитие предстои да се случи и в очакване започваме да броим – 10,9,8,7………2,1,0. Това обратно броене представлява необратимостта на явленията, на процесите, то ни показва как се приближаваме до нещо, което ще се случи. Това обратно броене ни показва колко време остава…….

     Мисля си, че в  житейския път на всеки от нас настъпва един момент, в който разбираш, че е започнало обратното броене. Не, не говоря само за варианта да те сполети тежка болест и да разбереш, че ти остава определено време да живееш. Това  е божа работа. Това обратно броене изглежда съвпада с т.н. криза на средната възраст, времето в което осъзнаваш, че не си безсмъртен, правиш си равносметка какво си постигнал и разбира се, не си доволен от това.

     Бих определил това обратно броене като състояние на духа, при което започваш да преосмисляш своите морални норми, нравствени категории и смисъла на понятията. Например, ако преди настъпването на обратното броене си вярвал безрезервно на твърдението, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, то след това вече вярваш на твърдението, че за да имаш постижения, трябва да имаш цели, които да постигаш. Осъзнал си разликата между мечта и цел. Разбираш, че не можеш да имаш всичко. И трябва да си избираш какво искаш да имаш. Защото всяко нещо си има цена. Преди това си разбрал кои неща се купуват с пари, а след това разбираш какво не може да се купи с пари./и с много пари/. Може би  в  това време започваш да помъдряваш.

       Това е времето, в което у теб се изгражда едно вътрешно мерило за нещата. Мерило за това, кое е добро и лошо, кое е истина и лъжа. И ако досега си правил нещата така, щото в очите на околните да изглеждат добре и да са истински, то настъпва момента, когато ги правиш по твоето вътрешно мерило и не си задаваш въпроса правилно ли постъпих или не. Т.е. правиш нещата по вътрешно убеждение. Това предполага и че вече имаш свободата да правиш това, което искаш. И тогава разбираш, че и свободата е относителна.

        То е и времето в което можеш да преосмислиш своите цели в живота. Заедно с това приемаш грешките, които си направил защото си бил идеалист, а идва времето, в което ставаш реалист. И в това време става по-трудно да започнеш нещо от начало.

         Обратното броене – когато усетиш, че настъпва този момент, когато осъзнаеш, че оставащото е по-малко от това, което е било, когато си минал средата на пътя, тогава осъзнаваш, че познанието, което си придобил те кара да се докосваш все по-осезателно до непознатото. И у теб възникват нови въпроси на които  постоянно  търсиш  отговори, но те понякога идват толкова трудно..... 

    



Тагове:   обратното,   броене,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merita - Kratko kazano maj pomadriavash...
04.08.2008 20:44
Kratko kazano maj pomadriavash!Tezi razmisli predpolagat natrupan gitetejski opit i sega e momenta da prenaredim privioritetite si.Az su6to si zadavam vaprosi za smisala na givota,novi celi i nai ve4e kato znam 4e ima i drug givot.....ne6tata se promenjt.
цитирай
2. krankar - merita
04.08.2008 23:08
merita наистина ли мислиш, че има и друг живот. Аз съм мислил много по този въпрос, често пъти на шега, когато ме попитат за нещо кога ще стане, аз в шеговита форма им отговарям, че това ще стане в следващия живот. Дали го има? Може би да......
цитирай
3. merita - Който търси, намила!Никога не е ...
09.08.2008 22:31
Който търси , намира!Никога не е късно да започнеш да задаваш въпроси и да търсиш техните отговори.Човек е мислещо същество и това го отличава от останалите създания.
Що се отнася до възможноста за един друг живот то искам да те провокирам да се замислиш над следното:Постави се на мястото на един Конструктор , който е проектирал и създал едно творение , и то уникално и съвършено .Как мислиш , дали неговата цел е била това творение да съществува само ограничен период от време?
Освен това , четейки мъдрата книга на Бог - Библията , Исус Христос говори за Божието Царство.Не ми се иска да влизам навътре в нещата но си стрева човек да се позамисли над тези неща и да придаде смисъл на живота си още сега.
4. Защото всяка къща се строи от някого; а Този, Който е устроил всичко, е Бог.-Евреи 3:4
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811574
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031