Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2018 13:57 - Третият пол - социално инженерство или нещо друго...
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 2303 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.01.2018 13:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Ще започна с един много стар виц – Някъде по времето на прехода, след 1989г. на границата залавят мъж, който се опитва да премине нелегално. Граничарите го питат учудени – Абе човек, къде си тръгнал да бягаш така…та виж …вече идва демокрацията…скоро ще можеш свободно да отидеш където си искаш…., човекът им отговорил – Момчета, нека ви обясня…и подпрян на граничния камък мъжът започнал – Преди време….когато вие сте били малки, имаше педераси…те се криеха, криеха това свое влечение, защото тогава беше срамно да си педерас…не бяха много, ама ги имаше….после с течение на времето май почнаха да стават повече..спряха да се прикриват..сега вече хич не се притесняват…направиха си организации разни..правят митинги, шествия..абе стана модерно да си педерас.., започнаха да се появяват по телевизията, почнаха да управляват страната…. Та си мисля момчета, много ме е страх да не го въведат със закон да стане задължително – да си педерас…..

   На времето имаше хомосексулисти, това е било откакто го има човечеството, нещо се случва в мозъка на човек и той става такъв, става както се казва обратен. Но половете са два – мъжки пол и женски пол. Сега в нашето така „добре развито общество“ се появи концепцията за трети пол. И всички специалисти, полуспециалисти , журналисти и полужурналисти яхнаха думата „Джендър“, подплатена с така сериозно звучащата Истанбулска конвенция, за да обясняват на дълго и на широко за т.н. трети пол. Чудно ми е кой болен мозък измисли този трети пол. В конвенцията изобщо не става въпрос за трети пол. Конвенцията касае въпросите за насилието над жените, дискриминацията на жените по отношение на пола във връзка с работа, професия, социално положение и т.н. Дали ще ратифицираме конвенцията или не, според мен няма никакво значение и това няма да промени по никакъв начин отношението на българина към жените.  Това ратифициране ще е вредно за нас поради някои клаузи в конвенцията, които касаят бежанците, но това е друга тема. Народопсихологията трудно и бавно се променя, или ако използвам малко хумор – в Чирпан ще продължат да бият жените си след като си пийнат мъжете, в онези семейства , в които мъжът носи парите ще продължи т.н. финансова зависимост на жената, а онези мъже с голямото си его ще продължат след поредния пердах върху жена си да и обясняват – бия те щото те обичам, а онези успяли в кариерата си кадърни жени ще продължат понякога да се правят на мъже.

   Но нека се върна към началото, към вица с който започнах. Понятието „джендър“, което съществува отдавна и не е наш „специалитет“ беше извадено от контекста и зае подобаващо място в обществените дебати и доведе до малоумното умозаключение за  наличието на трети пол. И това изваждане от контекста беше направено от умни хора, чиято цел е манипулация в съзнанието на хората. Тази манипулация се състои в задаването на въпроса – аз мъж ли съм или жена? И ако за един зрял човек този въпрос е абсурден и глупав, а за зевзеците повод за хумористични заключения, то за онези, които сега растат, за нашите деца които все пак четат какво се пише(поне за онези, които четат), това е изключително тревожно. Ами ако този въпрос – мъж ли съм или жена?, или въпроса – като професия и социален статус аз мъж ли съм или жена?- ако тези въпроси, набивани в съзнанието доведат до задължителен отговор, тогава какво ще стане. Не е ли това поредното изпедерастяване на обществото ни. Не ми се мисли какво ще се случи, ако темата за джендъра и третия пол се включат в образователната програма на училищата, което май вече е факт.

  Наред със замърсяването на атмосферата, замърсяването на природата, замърсяването на храните има и едно друго замърсяване – информационното замърсяване. Навсякъде в мрежата, в медиите, в комуникациите между хората има много информация – полезна и вредна, отсяването и става изключително трудно, неслучайно се говори за т.н. фалшиви новини – това е част от това замърсяване. И това замърсяване атакува съзнанието на хората, истината и лъжата стават трудно определими. В този поток от информация е включено всичко за третия пол, за джендърите, и това е достъпно за всички, и за някои тълкуването на тази информация със сигурност е вредно.

   Мисля си, че за пореден път в обществото ни има опит и то сполучлив, да се отклони вниманието от основни проблеми и теми, да се манипулира съзнанието на хората по много, много фин начин. Според вас джендърите и третия пол по важни ли са например от проблема за безперспективността на младите хора в България, от проблема за ужасяващата корупция, от проблема за пълзящата форма на ново тоталитарно управление, от проблема с играта на правосъдие за пред обществото, от проблема с намаляването на българите в България и увеличаването им по света, от проблема с новия кръвен данък – изучените ни деца да отиват на Терминал 2.

   И тъй като засегнах темата за информационното замърсяване и за въздействието на това замърсяване върху съзнанието, ще завърша с описанието на една карикатура от фейсбук преди време – малко момченце гледа с притеснен питащ поглед към майка си след като е задало важен за него въпрос, а майка му отговаря – Не мило момче, аз съм те родила, не съм те изтеглила от интернет.

 



Тагове:   трети пол,   джендър,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 812869
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930