Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2016 12:26 - Охраната на въздушното ни пространство - или от къде идва заплахата?
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 4072 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И така си дойде времето, когато чужди самолети ще охраняват въздушното ни пространство. Вече е взето решението и през септември американски самолети, съвместно с български ще изпълняват т.н. задачи по охраната на въздушното ни пространство. Сега,при това първо съвместно мероприятие, според съобщението, разходите на американските самолети ще се поемат от американското правителство. В бъдеще обаче, пак според съобщение на правителството ни, ще си плащаме ние. Възниква въпросът – от какви заплахи ще се охранява въздушното ни пространство? Имайки предвид, че граничим със страни,членки на НАТО, следва,че заплахата може да дойде по въздуха от страна на Сърбия, Македония , може би дори от Албания и от Русия. Естествено всички изброени освен Русия отпадат. Удобното за проамериканското ни правителсто обяснение е естествено Русия. Или както беше формулирано – охрана на източния фланг на Алианса. Аз лично не очаквам никаква заплаха от страна на Русия, и си мисля, че повечето българи мислят също като мен...но това е друга тема.

Сега за истинската заплаха – тя не идва от въздуха, няма смисъл да се заблуждаваме. Истинския проблем е, че ние нямаме сухопътни граници. Ние не си охраняваме границите и от там идват част от проблемите ни. Онова, което на времето беше държавна граница сега се превърна в една зона за регистрация и задържане на свободно преминаващи хора. Стигаме до там да се предлагат мерки за стимулиране на местното население по граничните райони да съобщава на властите за наличие на преминаващи бежанци. Та това е пълен абсурд и безсилие на институциите. И на фона на това ние ще си плащаме за охрана на въздушното ни пространство, а нашият премиер ще моли ЕС да ни осигури пари за охрана на границата. Можем само да се молим Ердоган да не отприщи потока от бежанци...защото тогава – жална ни майка. Не вярвам ЕС да се трогне от това, защото проблема ще е първо при нас. Освен това, вече никоя страна членка от ЕС не иска бежанци, дори и Меркел, да не говорим за обикновения германец. Крайно време е да осъзнаем, че основната заплаха е бежанския валяк, който може да ни помете. Трябва ни охрана на сухопътните граници – заплахата идва от там, а не от въздуха. Това за заплахите от въздуха, за заплахите от страна на Русия е просто една проамериканска политика. Това е кьор фишек, казано на турски. И в тази връзка, защо да не кажа, че аз лично виждам заплаха от страна на Турция с нейните действия и политика пред последните месеци, а и не само през последните месеци а като цяло.....




Гласувай:
5



1. larryone - Кой ще ни заплашва и за какво? Може би ...
29.08.2016 05:30
Кой ще ни заплашва и за какво? Може би някой иска да пороби България, така известна с интелигентното си и работливо население?! Обран бостан не трябва никому, а останалото е чиста демагогия.
цитирай
2. paisa - Охраната на въздушното ни пространство - или от къде идва заплахата?
25.09.2016 09:00
Наскоро един руски депутат, преди да се "пошегува", като купувач на България, каза нещо друго - че ЕС не трябва да приема в редиците си страни, които са в сферата на руските интереси. Това изказване за мен е пряка заплаха. Във всички времена от 19 век насам, Русия се е стремила да завземе проливите и да направи Черно море вътрешно руско езеро. Това определя политиката и към България. Нищо лично, просто имперски интереси. Няма да разглеждам окупацията на Полша през Втората световна война. Примерите в българската история са достатъчно много. Стига човек да е запознат с историята, която не руснаците са ни писали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811652
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031