Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2016 22:31 - Противостоянието на два свята
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 4903 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди няколко месеца трима български гранични полицаи се опитаха да спрат петдесетина нарушители на държавната ни граница. Нарушители, които нагло преминаха границата против всички закони на държавата ни. Единият полицай стреля и уби един от тях. Управляващите в България започнаха като ощипани ученички да обясняват с извинителен тон какво и как се е случило. Не ми се мисли колко обяснения е написал този полицай, за действията си по опазване на държавната ни граница. А той всъщност си е вършил работата. Петдесет човека срещу трима държавни служители. Тези хора нарушиха нашата държавна граница и не спазиха разпореждането на граничните полицай, те просто влязоха в България в абсолютно нарушение на всички закони.

     В новогодишната нощ в Германия – една подредена и цивилизована държава, която декларира, че ще приеме мигранти, пасмина от такива хора раздаваше секс наред. Само потърпевшите жени биха могли да опишат ужаса, който са изпитали. Говори се, че полицейските служители в Германия са получили устно нареждане случаите на сексуално насилие над жените да не се раздухва много. Сега, когато в Германия започнаха протести на германците срещу това, което се случва, протестиращите биват разгонвани от полицията. Германците се вдигнаха срещу онези, които посегнаха на техния подреден свят, на реда, който са изградили. Вдигнаха се срещу един друг свят, непознат за цивилизованото общество.

   Тези дни с София, в Овча купел, където има център за настаняване на мигранти, емигранти, бежанци или както там ги наричат бяха изпратени полицейски сили, за да се поддържа ред, защото този център пречи на спокойствието на хората около центъра. Т.е. част от полицаите, които трябва да се грижат за спокойствието и реда на всички нас, са насочени там, а на други места просто няма полиция.

   А ние демонстрираме пред Европа колко добре пазим външните граници на ЕС. Показваме им телените огради и малоумно се радваме на похвалите от страна на инспектиращите ни политици от ЕС.

    А всъщност граници няма…Ние сме един коридор, по който мачка валяка на онзи, другия свят, който се опитва за завладее Европа ……и за сега го прави успешно.

   Питам се…какво още трябва да се случи, за да осъзнаем какво става. Може би в Германия трябва да се появи един нов Хитлер…..или същите тези, които вилняха в Кьолн да отидат в центъра на Москва и да се опитат да направят същото там…..и просто ще ги изпарят…..нищо няма да остане от тях…..

 



Тагове:   мигранти,


Гласувай:
5



1. jelezov - Двоумих се как да гласувам. Пост...
14.01.2016 12:03
Двоумих се как да гласувам. Поставих плюс, но с определени резерви. Действително текстът съдържа истини, но истини, постигнати предимно със средствата на разсъдъчното мислене, т. е. изразяващи "видимата" част от действителността. Разумното мислене, съчетано с нравствена чистоплътност, изисква да си зададем и отговорим на въпроса: дали "нашият свят" не е виновен за това "онзи другия сват" да е в това състояние и да действа по този "нецивилизован" начин?
И още: дали една от целите на този грандиозен спектакъл, наречен "емигрантска вълна", не е появата на един или няколко нови Хитлери в Стария континент?
цитирай
2. krankar - Спектакълът Емигрантска вълна.....
15.01.2016 08:27
Да, може би наистина една от целите на този спектакъл да е появата на един нов Хитлер, и ако това стане, ще е лошо..да се повтарят историческите грешки. Не мисля, че нашият свят е виновен за "онзи, другият свят"....допирните точки са твърде малко.
цитирай
3. jelezov - В отговор на 2. krankar - Спектакълът Емигрантска вълна.....
23.01.2016 02:50
В моя коментар има два проблема: първият, емигрантската вълна като осъзнато и целенасочено действие, стимулиращо развитието на неонацизма в Европа. Г-н Карамфилов приема това за истина, но допуска една съществена грешка - определянето на нацисткия режим като „историческа грешка”. Това по същество е проява на абсолютно детерминистично разбиране на историята: някой, някъде, някога е начертал пътя на развитието на човечеството и всяко отклонение от него е ”историческа грешка”. Историята не греши! Може да грешат отделните исторически субекти.
Вторият проблем се свежда до отношенията между нашият и ”онзи, другият свят”. Интелигибилното ни отношение към този проблем трябва да е двояко: познавателно (научно) и ценностно. В първия случай разглеждаме колониализма и неоколониализма като първопричини за случващото се. Във втория случай – длъжни сме да признаем вината си пред тези хора, вина за страданията на които имат „Старият свят” и „новият свят” (САЩ)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811609
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031