Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2014 22:19 - Клопката на поредните парламентарни избори....
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 2786 Коментари: 0 Гласове:
4



Вече всеки по-сериозен дъжд води до бедствено положение, това стана закономерно. Закономерна е и приливната вълна, която върши поразиите. Всеки нормално мислещ човек е наясно, че тези приливни вълни не са от дъждовете, а от друго...но това е друга тема. В Мизия потопът беше ужасен, в Аспарухово също. И докато хората чакат помощ от държавата, докато чакат някой да направи оценка на щетите, а този някой е държавата,която в лицето на общините трябваше да посочи суми, които трябва да получим от европейските пари, докато хората очакват все пак някой да си размърда задника....дойде време за предизборна надпревара. И тогава нещата се размърдаха.Размърдаха се задниците на онези, които искат отново да са в парламента. Започнаха да се чуват призиви, че еди коя си партия ще дари еди колко си лева на пострадалите хора. Започнаха да се появяват политици и кандидат депутати в засегнатите райони...изведнъж им стана мило за хората, чийто къщи хванаха пътя на реката. Ще започнат да валят обещания за помощи от различните партии, ще започнат да даряват пари, ще ходят да се снимат сред отчаяните хора, които загубиха своите домове, ще се възмущават на лошите природни бедствия...., ще валят обещания за съдейстнвие..така както валяха дъждовете....И ако държавата няма пари за бедстващите райони, то за поредните избори пари има..има достатъчно за поредния фарс от обещания.

В предизборната надпревара на тези избори кандидатстват 6076 души за 240 места. Голяма конкуренция за едно място, нали така..дори много голяма, защото от всички тези кандидат депутати, мисля че 70 % ще са същите онези, които са били и досега,т.е. доста нови лица, ще се борят за малкото останали места. Удивителното при нас е, че правим,струваме и в пленарната зала все влизат едни и същи хора. И това са онези хора, народни избраници, които бяха в предния парламент, част от тях бяха и в по-предния. Част от тях си имат професия – депутат. Сладка работа...ще каже някой..хора с опит и рутина, както някъде в партийните кулоари ги наричат – старите калени бойци. Само че тези хора не дадоха добри резултати в работата си в парламента. А някои от тях просто бяха постоянно отсъстващи, не бяха на работното си място...понякога и групово.

Една жена,специалист по лингвистика е направила изследване, анализ на изчечените думи в последния парламент. Доста интересно и показателно изследване. От близо 42 милиона думи,изречени в работата на народното събрание(цифрата пиша по памет,но е ориентировъчна), най-често използваните думи са „тук“ и „отсъства“. Както всички знаем, голяма част от времето в народното събрание минаваше в проверки за присъствиено на депутатите на работното им място. Нещо като един недисциплиниран клас, в който основното време минава в затягане на дисциплината. В речника на депутатите най-често са използвани думи и изрази, които охулват, нападат, обвиняват, отричат и отхвърлят.

Затова нарекох този постинг клопката на поредните парламентарни избори. Защото, както вече казах, правим, струваме, и все същите хора избираме. И онези нови хора, които са в листите нямат шанс. Нямат шанс, заставайки срещу уродливия модел на партийния вот, на корпоративния вот, на купените гласове и на манипулираните изборни резултати. Отказа от правото на глас, което е своебразен протест срещу неодобрението на изборната ни система вече не е решение, защото така позволяваме демократичния вот да бъде подменен с платения. Ако не отидеш да гласуваш по убеждение, тогава остава да натежи гласа на онзи, който си го е продал за 30,40 или 50 леваУдивителното е, че в тази криза и липсата на средства да се помогне на бедстващите райони, на фона на изтънелите бюджети в сферата на здравеопазването и социалните дейности, на фона на общини, изправени пред фалит, се развихря една поредна предизборна надпревара, подплатена с много пари. А тези от нас, които гласуваме по убеждение...за кого да гласуваме, пак за същите ли? Поредната клопка.....


 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811646
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031