Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2014 21:38 - Абсурдистан - или защо казвам на младите да се махат от България..
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 3509 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди доста време, когато синът ми беше в горните класове в училище, и когато говорихме за бъдещето, му казвах,че живеем в една прекрасна страна и в една шибана държава. Тогава изпитвах известни угризения,че внушавам у един млад човек негативизъм. И поради тази причина се ограничавах в аргументите си относно държавата и нейното бъдеще. Сега, когато стане дума за бъдещето на младите хора в България, не изпитвам никакво угризение да им казвам да хващат пътя към Терминал 2. Без да им внушавам,че навън ще е лесно, съм убеден, че там е също толкова трудно, колкото и тук, но пък ще бъдат в нормална държава. И ако преди години основното в нашите очаквания беше надеждата, че ще вървим към по-доброто, то сега, струва ми се, тази надежда е много, много по-малка. Политическото поведение на управляващите и опозоцията съвсем ясно показва, че и едните и другите са заети със собствените си проблеми, които са свързани единствено с оцеляването им на политическата сцена. Никога досега това не е било демонстрирано така арогантно и безпардонно, както сега. Това проличава особено след последните избори, когато сме свидетели на един изключително просташки словесен речник, който депутатите използват в парламента, сипейки си взаимни обвинения. Унизително е да ставаме отново свидетели на следизборни пазарлъци. Беше унизително и да гледаме как купуваха гласовете на хората. Затова сега спокойно казвам на младите и кадърни хора – отивайте някъде, където можете да живеете нормално, да работите нормално, да се чувствате спокойно. Защото сега живеем в Абсурдистан и възможностите да си направим живота по-добър тук са нищожни. Защо им го казвам това? Ето защо:


 

Защото в България на избори гласуват 30 % от избирателите, а след това другите 70% излизат на протести и са недоволни,че ни управляват лошо.

Защото един глас в България струва между 30 и 50 лева.

Защото в България се извършва чудовищно пилеене на пари от политически партии, създавани от политически мутанти.

Защото тук, на улицата трябва да издъхне някой известен човек, чакайки линейката, за да започнем да разбираме и подчертаваме, че нещо не е наред.

Защото линейката идва по-бавно от поръчаната по телефона пица.

Защото в София има 140 депутатски автомобила и 17 линейки.

Защото трябваше да запалят автомобила на някой журналист, за да разберем, че това е престъпление и посегателство срещу личността.

Защото едва когато премажат нелепо някое дете, тогава скачаме срещу това, а компетентните органи издигат бетонни прегради, за да спрат някой абориген с мощна кола.

Защото вече в България, под диктата на ЕС живеят щастливи кокошки, прасета, крави и....нещастни хора.

Защото когато в България дойде английската кралица, първо иска да посети ромските квартали, за да види онези, които екстрадира от страната си веднага, щом ги мерне на Острова.

Защото вече нямаме армия, нямаме здрава и достойна ръка, която да спре корупцията и нищоправенето на родните ни депутати.

Защото вече имаме полиция, която охранява нищоправенето на родните ни избранници.

Защото онези, които сме избрали да създават закони и решават бъдещето на страната ни не ходят на работа – отсъстват от парламента. А когато са там, безцеремонно напускат работното си място.

Защото онези, които градиха преди време,онези, които са нашите родители, сега са принудени крадешком да надничат в кофите за боклук.

Защото има хора, с власт, които гнусно ни манипулират с флашки, тефтерчета и списъци.

Защото в централни медии сме принудени да слушаме аудиозаписи на разговори между политици и магистрати, които си говорят за педераси, гейове и за това, кой кого е чукал.

Защото някой смятат,че политическото порно, което ни пускат по медиите може да доведе някого до желаната ерекция.

Защото ядем турски домати, почиваме в турски курорти, гледаме турски сериали, настръхваме когато споменаваме за турското робство и си избираме турци да ни управляват.

Защото вече можеш да обиколиш света, да се оправиш навсякъде, защото там всичко следва своята логика, а като се върнеш тук да попаднеш в капана на административните и каквито щете измислици и да се чувстваш като незнаещ, неможещ.

Защото абсурдите продължават до безкрайност......


 


 


 


 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tikoev - Истините в този пост са много. . . но ...
04.06.2014 21:49
Истините в този пост са много...но истинската истина е че вече няма на света нормална държава...Утопия. надежда може би...но истина йок! :))
цитирай
2. danailvdimitrov - направи услуга на българите
05.06.2014 22:03
махни се от страната им !

Стига си хленчил, мрънкал и трил сополи пред "младите"...те не са толкова загубени колкото си мислиш.
цитирай
3. minevv - ne
06.06.2014 09:07
това е за предатели,, трябва да се борим за родината си, за народа си
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 812657
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930