Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2009 14:06 - Размисли в дванадесетия час....
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 4778 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  В края на всяка календарна година се прави равносметка на това, което си направил, кроиш планове за това, което ще се прави през новата година, надеждата за сбъдване на късметите от новогодишната баница ни дава сили да продължим напред. Обаче все остава нещо несвършено, пропуснато през изтеклата година. Пък и колкото и неща да си направил, не може да си направил всичко, което трябва. Затова е важно да определиш какво не си направил през изминалата година. Такива мисли витаеха в главата ми, когато двете стрелки на часовника се събраха горе на числото 12. И защото все пак е Нова година, ще представя това, което не направих през изминалата година в леко хумористичен вариант. Това обстоятелство не прави нещата, които ще изредя неверни, или измислени, просто стила на представяне ще бъде такъв….Но между редовете със сигурност се съдържа истината.

   И така, през изминалата година не успях да събера пари за да купя недвижим имот, нещото, за което се говореше повсеместно, по всякакъв повод, дори и без повод, навсякъде. Притежаването на апартамент се превърна в мерило за човека, за неговото положение. И като се има пред вид, че се очаква падане на цените на недвижимите имоти, както се казваше в един скеч, този мой неуспех придобива особена стойност….

    Не изтеглих голям кредит през изминалата година, за закупуване на жилище с инвестиционна цел, както беше модерно да се коментира , защото беше…вече не е. И по този начин не попаднах в групата на онези, които са част от причините за финансовата криза..

   Другото нещо, което не направих - не си купих нова лъскава кола или джип през изминалата година. А навярно трябваше, защото все пак съм бизнесмен. А нали в представите на част от хората бизнесмените карат скъпи и луксозни возила…Е, мислех да сменя колата, която изплатих на лизинг с нова, но реших ,че тази ми е станала много скъпа и близка, затова си я запазих…..Пък и ще оставя „загрижените” за моето благосъстояние хора да тръпнат в очакване да ме видят тази година в някоя лъскава нова кола, така ще е по-интересно за всички.

    Не купих и парцел земя на много ниска цена, в очакване на това за много кратко време цената му да се вдигне много, и от това да спечеля много/умишлено използвах толкова пъти думата „много”/.

    В материален аспект също така не купих вила, яхта или самолет през изминалата година. Не смених дограмата на апартамента, не купих нова прахосмукачка, и нямах време да сменя капещото кранче на мивката в кухнята.

    Не откликнах на призива на милото ни правителство, да не освобождавам работници от фирмата, защото момента е много тежък сега. Намалих броя на персонала във фирмата ми с двама души, не исках, но няма как. Но си мисля, че щом когато назначавах хора на работа, правителството не ми благодари, то и сега, като ги освободих от работа, няма да ми се сърди.

     В морален план също не направих някой неща през изминалата година. Не успях да спазвам Десетте божи заповеди. По точно понякога нарушавах четвъртата божа заповед – да почитам съботния ден. Налагаше се да работя понякога по 15-20 дни без почивка, но какво да се прави, помислите ми са били добри… Също така нарушавах и десетата божа заповед – не пожелавай нищо, което е на ближния ти. Така, на два пъти пожелах да имам фабриката на един мой бизнес партньор, пожелах също да притежавам и джипа му – страхотен Мерцедес. На един друг приятел пък многократно пожелавах да имам жена му. Човещина. Но всичко това, само в  мислите ми.Така че, това нарушение не считам за толкова голямо.

     Не успях да харесам и Бойко Борисов. Въпреки, че го даваха всеки ден по телевизията, и сигурно трябваше да го харесам….

    Не повярвах напълно и на медиите, които ме заливаха цяла година с негативна информация относно кризата и със стремежа си всичко да бъде представено в максимално лоша светлина, допринесоха за сегашните резултати в много от сферите на нашия живот.Не повярвах, че стремежа към големи тиражи и зрителска аудитория може да достигне такива размери, и с такива методи на работа… Опитвах се да не се впечатлявам от това, че в новините вечер се споменаваше по 45 пъти думата „финансова криза”….И благодарение на това останах оптимист… Гледах повече „Комиците” и „Аламинут”, и по-малко новините…

     През изминалата година не направих нищо, от което да се срамувам през тази година.

   Доста неща не направих, но пък ако бях направил всичко, какво ще правя през тази година, нали.



Тагове:   час,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hara73 - общо взето :-)))
02.01.2009 18:57
поздрави за нещата ,който не си направил през изминалата годинина :-))) Няма за какво ,да съжаляваш , дано през новата ,ги свършиш и резултата да е по-добър от това ,ако ги беше направил по -рано :-)))
цитирай
2. raylight - И на мен ми се иска да е розово положението,
02.01.2009 21:20
но да се взема желаното за действително е печално известна Логическа Заблуда - http://www.dsb.bg/display.php?sub=news_2&open_news=3665
цитирай
3. анонимен - На твое място...
02.01.2009 21:28
Не бих бил особено доволен на твое място. Абе с една дума, нищо не си свършил. Е, поне си писал в блога си. Ако и това не беше направил...
цитирай
4. viki11 - ЗА предаванията, честито! Добър ...
02.01.2009 21:31
ЗА предаванията, честито! Добър вкус. Правилният избор и за мен.
Щом не си направил нищо, от което да се срамуваш, дано и останалите така да мислят, като теб.
цитирай
5. sofiya - Браво на теб, прозорлив си бил!...
05.01.2009 19:29
Аз пък в края на 2007 г. си купих един етаж , едно голямо ателие на 4-етаж почти в Бояна. Но не съм изтеглила никакъв кредит, прадядо ми ми го "подари" от наследствена къща в центъра на София, която продадох на висока цена. А през 2008 - нищо! Никакви др. покупки, никакви кредити:))) Ура! Поне не дължа никому нищо.
цитирай
6. krankar - sofiya...
06.01.2009 13:42
може би освен прозорливостта, ми липсваха и финансови средства. Но през изминалата година направих и много неща, мисля си, че инвестирах в други активи, не толкова модерни в устите и съзнанието на хората, но искрено се надявам, че цената им ще се вдига. Даже вече го усещам, но това е друга тема....И благодаря за подкрепата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 813054
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930