Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2008 15:38 - Абсурдистан
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 3101 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Тъкмо бях повярвял, че започваме да ставаме нормална държава. Бях на една опашка да изкарам фирмен документ и въпреки, че имаше много хора, ме обслужиха бързо. На друга опашка в данъчното също ме обслужиха бързо, трябваше да внеса едни пари, и ми ги взеха бързо. На една трета опашка чиновничката май беше в мензис, и беше много кисела, но и там не чаках толкова много. Опитвах се да гледам позитивно на нещата. Мислех си, че почваме да се оправяме, обаче......
       Преди няколко дни на една тиха улица попаднах на зъдръстване, в двете посоки коли, ни напред, ни назад. Един паяк на Общинска охрана вдига една кола. Ама действа бавно, на полицая въобще не му пука, пише си в папката и пречи на движението. А нали вдигането на неправилно паркиралите автомобили трябва да се прави, за да облекчи движението по пътищата, а не само за пари. Мястото, което описвам е пред едно полицейско управление в Пловдив. Само на 30 метра от това място, в тревните площи и на тротоара са паркирани колите на служителите на това управление. Абсолютно нарушение, което няма кой да го санкционира, а иначе паяка периодично си задръства движението. Малък абсурд. Ама има и по-големи.
      Слушам новините, и там говорят за измами с продажби на апартаменти в София, фалшифициране на нотариални актове и т.н. В тази работа били замесени служители на съда, май деловодители или нещо такова. Институцията, която е призвана да защитава правата на хората, да бъде безпристрастна, се оказва обект на разследване. Пълен абсурд.
          Неотдавна съдът осъди ефективно един пиян шофьор, който, като катастрофира, причини смърта на Кембъла, а друг пиян шофьор, който уби един човек и осакатати друг по много арогантен начин беше осъден условно. И когато се споменава името му, задължително пред него поклоннически се поставя "двукратния световен шампион по фигурно пързаляне". Не мога да разбера това защо се споменава, като смекчаващо вината обстоятелстви ли, или за нещо друго. Пълен абсурд.
          Преди време се пусна слух, че една банка имала проблеми. Е, че кой няма проблеми, тя и моята фирма има проблеми, понякога забавям плащанията, но така или иначе ги правя. Обаче премиера натоварил ДАНС/държавна агенция национална сигурност/ да провери кой разпространява тези слухове. Вярно е ,че един слух може да създаде проблеми на една банка, ама ако ДАНС почне да се занимава със слухове, ще трябва да я прекръстим в държавна агенция национални слухове. Пълен абсурд.
       Когато фирмата ми кандидатства за отпускане на едни малки по размер средства по програма за временна заетост, ми поискаха хиляда и един документа, гледаха каква ми е печалбата за годината и какво ли още не, пък на Кремиковци, дето трупало милиони левове дългове, му дават ток без да плаща, вода без да плаща, инфраструктура без да плаща, БДЖ му дава вагони без да плаща. Все ще му ги спират, пък не ги спират. А пък собственика на Кремиковци така си е опекъл работата, че каквото и да се случи, все е на печалба. Застраховал го е отвсякъде. Пълен абсурд.
         Пътищата ни са осеяни с дупки, мръсни са, кални, прашни, а искат да въведат глоба за мръсен автомобил. Когато доларът се вдига и цените се вдигат, когато долара пада цените пак се вдигат. Като отида в Германия или Испания, се чувствам чужденец, като отида в Банско или на Златните пясъци пак се чувствам чужденец. Когато Стоичков се сбие с някой, по цели дни слушам обзорни предавания по телевизията за това. Апсурди, все апсурди.
           Преди година водех ожесточен спор с мой приятел, който отдавна живее в чужбина, за това дали да живееш в България или не. Тогава имах доста аргументи в полза на оставането в България. Сега чувствам, че аргументите ми намаляват.



Гласувай:
0



1. kostadin - Че какво ни е ненормалното? Това, ...
28.05.2008 13:06
Че какво ни е ненормалното?
Това ,което се случва е нормално!Ако някога им натрият тиквите на управляващите за назидание и това ще е нормално!
Не си фантазирай ,че някъде е по нормално.
цитирай
2. анонимен - Re:xpoint
16.06.2008 23:16
Забравил е да каже ,че невежите се заемат яко с работата за която са създадени -да се плодят и размножават,особено ако действува катализаторът на религията.
Костадин
цитирай
3. krankar - Благодаря за коментарите
17.06.2008 00:48
Заформя се дискусия по това, което съм написал. Нека продължим тази дискусия след като публикувам и "Абсурдистан 2". Очаквайте го скоро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811554
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031