Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2015 18:57 - Фотоколажите с бай Тошо и тъжните факти.....
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 5607 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 12.08.2015 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Поводът да напиша този постинг е една публикация в социалната мрежа . Постнах я в моя профил защото ми хареса. Това е една снимка на бай Тошо с неговата самодоволна усмивка и надпис на онова, което казва – „Моят бодигард ви управлява втори път – много сте прости“. Разбира се, едва ли той е казал това, но колажът ми се видя оригинален. И тъй като не мога да се съглася, че сме прости, ми се иска да напиша нещо по този повод. Не мисля че ние, българите сме прости поради това че един или друг ни управлява, защото нормалната логика има железен довод – ние си избираме управляващите. Прости или умни – това е ФАКТ. Неговият бодигард ни управлява. Въпросът за честността на изборите си остава висящ. И тъй като споменах думата факт, ще посоча малка част от фактите, които ме накараха да харесам този колаж. Гърция беше в състояние на фалит, огромни дългове, риск от излизане от еврозоната, риск от санкции и още какви ли не негативни неща. Гърците подскочиха като ужилени от факта, че на ден ще „преживяват“ с онези 60 евро, които могат да изтеглят от банкоматите(тази сума се равнява на половината пенсия на голяма част от пенсионерите в България). Но в Гърция пенсионерите получават в пъти повече от пенсионерите в България. Въпреки всички мрачни прогнози- гърците живеят по-добре от нас, и това е ФАКТ. В България БНБ си върши добре работата, има добър банков надзор, всички в банковата сфера си вършат работата и все пак КТБ  беше източена и фалира , и това е ФАКТ. Тези от БНБ, които контролираха дейността на банките когато КТБ фалира, ще контролират и сега- това е ФАКТ. Въпреки стабилността на банковата ни система и въпреки че сме отличници по отношение на изпълнение на всички изисквания на ЕС, стандарта ни на живот е най-нисък от всички страни – членки на съюза – това е ФАКТ. Живеем в една пародия на европейски ред и правила в обществото ни, които ред и правила служат за оправдание на управляващите за безобразията, които вършат. Въпреки че правосъдната ни система уж работи добре, няма нито един министър и политик, който да е осъден и присъдата му да е влязла в действие – това е ФАКТ. В съдебните репортажи виждаме как 10 полицая водят някой кокошкар с белезници в съдебната зала – една фалшива демонстрация на дейност, целяща да ни внуши колко ефективно работи съдебната ни система, от друга страна виждаме физиономиите на едни и същи лица, които от години все влизат по съдебните зали и си излизат усмихнати, все едно нищо не се е случило, а маститите им адвокати – все отбор от едни и същи хора невинно ни обясняват,че техните клиенти са невинни и делата им се точат десетилетия....и това също е ФАКТ.

Невинен до доказване на вината се превърна в мантра на властимащите. Предприятия от военната индустрия хвърчат във въздуха и изпепеляват цели групи от хора и виновни няма – това е ФАКТ. Минималната и средната работна заплата в България са по-ниски от тези в някои африкански неразвити държави – това също е ФАКТ. Цели сектори от икономиката ни работят на границата на трудовото законодателство и произвеждат бъдещи пенсионери(ако доживеят) с пенсия от 200 лв. – това е ФАКТ. 2 милиона българи изпращат от чужбина пари на близките си, за да могат те да живеят малко по-добре – това е ФАКТ. Обявяваме ислямска държава за потенциална заплаха, а циганизацията на обществото ни върви с пълна сила – това е ФАКТ. Унищожихме 110 хилядната си армия и създадохме армия от полицаи и жандармеристи – това е ФАКТ. Сринаха се цели сектори от работещата ни икономика, за да се създаде нова администрация по усвояването на средства по европейски програми и да се появят онези нови предприятия с набучени пред входа огромни табели с надпис – Финансирано по европрограма № еди кой си. Нови предприятия на онези „щастливци“, преминали през игленото ухо на одобрение от корумпирани държавни служители. Спряхме да произвеждаме евтини и хубави зеленчуци и почнахме да произвеждаме скъп ток от вятър, слънце, вода и лайна(енергия от биогаз) – това е ФАКТ. Създадохме уж демократично общество и партии с противоположни идеологии, което трябваше да е гарант, че в борбата помежду им ще стигнем до по-добро, ще изберем правилното и градивното, а тези уж различни по идеология партии се обединяват вкупом и единни срещу промяна на статуквото, статуквото на властта – и това е ФАКТ. Има още много тъжни факти, поради които ми харесват колажите с бай Тошо, този и други подобни колажи, които се въртят из пространството. В тях, в хумористична форма се казват много верни неща. Харесват ми не от носталгия по миналото, а защото казват истини, които понякога не приемаме или сме забравили.

 



Тагове:   факти,   бодигардът,   Бай Тошо,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. alchemist - Позволете ми да продължа.
12.08.2015 20:30
Комунизмът си остана - това е факт. Днешните политици са сеятели на русофилски и комунофилски чувства - също факт. Българското образование пропада и бълва идиоти - поредният факт. 25 години отидоха по дяволите, докато други страни от бившия Източен блок(!) се оправиха и станаха КАПИТАЛИСТИ и си защитават интересите - още един факт. Дори и на украинците им омръзна да живеят в постсоциалистическото безвремие и взеха да шават - какво да се прави факт.
цитирай
2. apostapostoloff - Откога българските пенсионери
12.08.2015 23:39
получават пенсиите си в евро?! Що за щуротии драскотиш бе, пишляк? Прост си като гъбено семе.
цитирай
3. apostapostoloff - В чужбина има САМО 450 000 българи, като
12.08.2015 23:41
повечето от тях са ЦИГАНИ. Ето това е факт. Нали ти писах вече, че си прост като гъбено семе.
цитирай
4. krankar - apostapostoloff
13.08.2015 07:35
за момент се подвуумих дали да пусна бисерите, които си написал като коментари, и реших да го направя - читателите ще разберат кой е прост.......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811665
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031