Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2014 06:56 - Не е ли време за Комисия за защита на избирателите....
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 3917 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая!!!“......вероятно сте срещали тази мисъл, която се изрича с чувство за хумор, когато искаш да покажеш неограничените възможности на обещанията. Това се среща изписано на онези малки табелки в магазинчетата за сувенири и подаръци, която табелка може да се подари на именник или рожденник с чувство за хумор.

Сега при нас от всякъде валят обещания. Не защото е празник, а защото идват избори. И това е нормално, кандидатите за нашите гласове трябва да направят всичко възможно, за да спечелят нашия глас. И, разбира се обещанията са нещо важно в този цирк. Казах цирк, не защото омаловажавам предизборните дебати и представянето на платформите на партиите, не защото съм против публичното представяне на визиите за бъдещето ни. Казах го, заради мярата, която трябва да има в тази работа.

В България има комисия за защита на потребителите. Това е регулаторен орган, който се грижи за това, да са осигурени нашите права като потребители. На практика всички ние, гражданите в България сме потребители. Целта на тази комисия е да следи правилата за извьршване на търговската дейност, разпространението на рекламата, предлагането на различните услуги. Добре или зле, комисията изпълнява своите функции и често чуваме за санкционирани търговци, опитващи се да ни прецакат по един или друг начин, свидетели сме но това, как комисията оказва натиск върху монополните структури.Дава се гластност на лошите търговски практики и в рекламата, която си е вид обещание към нас, потребителите, стреснати от високият звук на рекламата по време на приспивния филм в късна доба.

Мисля си, че е задължително преди всякакви избори, които се провеждат у нас, да има Комисия за защита на избирателите. Ако тази комисия се грижи със същите усилия като комисията за защита на потребителите, ние избирателите ще се чувстваме по-комфортно и по-малко глупаво, отколкото сега. Би било добре да има регулаторен орган, който да поясни, че не може да има ....примерно 1 милион нови работни места, или че не може да се отделят например 2 милиарда лева за саниране на жилищата на хората. Мисля си, че много лесно може с езика на елементарната математика да се обясни, че няма как заплатите да се увеличат двойно просто ей така...защото в Германия или във Франция или в Белгия били еди какви си. Щеше да е добре, ако имаше такава комисия за защита на избирателите, която да забрани обещания от типа....да отделим ромите в отделни места, заградени и изолирани от обществото”...защото така се създават предпоставки, ако тези, които обещават това, спечелат властта, утре да оградят и изолират и други хора. Щеше да е добре ако можеше да се забрани обещанието от типа на....ще затворим границата с Турция по време на изборите.....не защото е нелогична, напротив, има логика, но ако тези, които го обещават това спечелят властта с това обещание, утре могат да затворят границата ни за Германия, Англия, Испания или за САЩ. Достатъчно време живяхме със затворени граници. Би било добре, ако тази комисия поиска повече конкретика относно обещания от типа – да решим демографския ни проблем, да осигурим спокойствието на хората, да направим правителство на националното спасение, да съживим родното производство...и още един куп парадигми, изпразнени от съдържание.

Би било добре тази комисия за защита на избирателите да налага и санкции. Да може да забранява в изборната надпревара да се включват лица, които са минали през повече от две партии или движения. Да може да забранява...абсурдните неща – да забранява на фалирал банкер да обещава да прави банка, на съден политик да обещава да управлява,на вълка да обещава да пази стадото.

Би било добре тази комисия за защита на избирателите да забрани изявите на всякакви социологически агенции по време на предизборната надпревара,не защото така е правилно, а защото те са част от голямата манипулация преди и по време на изборите у нас.

Защото следизборното разочарование стана вече закономерност......


 


 




Гласувай:
4



1. injir - Стана даже правило...
29.09.2014 22:35
Стана даже правило...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811665
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031