Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2014 22:14 - Браво Пламене,браво Орешарски...
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 2413 Коментари: 0 Гласове:
1



    Днес премиерът Пламен Орешарски облеляза, че темповете, с които нараства работната заплата крият опастности за държавата. Възможно било да предизвикат инфлация и да дестабилизират финансовата система. „Радостното“ съобщение беше, че до края на мандата минималната работна заплата ще достигне 400 лв. Когато съобщиха това в медията, на работното ми място колегите просто се изсмяха..без никакви коментари. И...всъщност премиера е прав..това е опасно за държавата, защото от доста време тази държава е срещу своите собствени граждани. Увеличаването на работната заплата крие опастност за държавата. Държавата, в лицето на една сравнително малка група от хора е в опастност.Тази опастност е в няколко направления.

    Увеличаването на доходите на хората ги приближава към средната класа. А както е известно средната класа в едно общество е най-малко зависима от държавата.А нашата държава не иска независими хора. Средната класа в една нормална държава не се юрва да вярва и да слуша самозвани политици как обещават невъзможни неща. Средната класа не се продава за кебапчета или за 40-50лв. по поредните избори. Средната класа, чрез своите гласове не създава и не издига абсурдни личности до върха на политиката. Средната класа в една държава никога не позволява да я манипулират брутално с компромати, флашки и тефтерчета. Средната класа никога не се хвърля първосигнално между виковете „Осана“ и „Разпни го“ когато вижда какво правят управляващите. Средната класа създава материалните и духовните блага в една държава и за това получава заплащане, което съответства на положения труд.И когато държавата плаща добре, тогава има икономика.Когато в държавата има стабилни институции, тогава икономиката функционира и създава доходи на хората.

    Увеличаването на работната заплата крие опастност не толкова от инфлация, колкото от намаляване на средствата в други направления, като например – намаляване на субсидиите за партиите, намаляване на парите за поддържане на ненужни държанви структури, намаляване на парите за купуване на гласове, намаляване на парите за усвояване от обръчи от фирми, намаляване на парите за преброяване на звездите по небето, намаляване на парите за преброяване на дивите зайци и още куп начини за източване на пари.

    Има обаче една истинска опастност и тя е свързана не с увеличаването на работната заплата, а с това,че тя е много ниска. Сега ние изнасяме в Европа нашите деца, кадърни и с дипломи, изнасяме добрите ни специалисти, изнасяме учители, изнасяме лекари и мед. сестри и милата ни държава вече лее крокодилски сълзи в прогнозите си,че тези хора липсват у нас. И същевременно си произвеждаме некадърни политици, магистрати, полицаи...да сте чули да има недостиг от такива у нас...няма и да чуете. Произвеждаме много малки ромчета с права и малко българчета без права в тази държава. Произвеждаме щастливи прасета и кокошки по европейски директиви и създаваме нещастни учители и лекари по наш си, български тертип. Внасяме си чужди търговски вериги, внасяме си ЕРП-та и си стоим в поза „партер“, повтаряйки си мантрата, че това е единна Европа с единния европейски пазар. И се чудим защо не можем да отворим българска търговска верига в Германия или Франция или.......и се чудим защо българското вино, сирене, луканка се продават там..но не от български вериги. Създаваме си антимонополни, антикартелни, правозащитни комисии, които за два сребърника казват,че всичко е наред....

    Особено арогантно е, когато се посочва вдигането на минималната работна заплата като положително постижение. Вече и на студентите по икономика им е ясно, че вдигането на размера на МРЗ не е критерии за увеличаване на доходите, а е способ за вдигане на всички такси и тарифи в държавата, защото те са обвързани с размера на МРЗ. Просто ни увеличават аршина, с който мерят това, което ни вземат.

              Браво Пламене, браво Орешарски!!!


 

     



Тагове:   МРЗ,   работна заплата,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 812534
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930