Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2012 20:54 - 5000 -те ХИЛЯДИ ЛЕВА И БОМБАТА....
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 3132 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Две събития в изминалите два дни ме провокираха да напиша този постинг. Вчера един млад мъж, в следствие на грешка в картовата система получи в сметката си стократно по-голяма сума от тази, която е внесъл. 50 лв. станаха 5000лв. Момчето върна парите, без проблеми…макар че можеше да оспорва това и да създаде проблеми на тези, които са сгрешили. Прояви онези качества, които се срещат все по-рядко у нас. Прояви гражданска съвест и честност, върна това, което не е негово, и постъпи така, както е редно. Институцията обяви, че……едва ли не, ако не беше ги върнал, щели да му ги вземат. И дума не стана за благодарност. И не само това..взеха му 0.50 лв. за транзакция за връщането на парите…
     Второто събитие..в един град в България, в съда..се оказа, че е поставено взривно устройство. Един мъж изнесе това устройство извън сградата и след това се обади в полицията. Изсипа се цялото войнство и обезвреди фалшивата бомба. Оказа се че е имитация на взривно устройство. Но този мъж не е знаел, че е имитация. Прояви онази смелост, за която можем да говорим в друг постинг.. Спести на институциите много затруднения в работата. Спести спирането на работата им и затрудненията на много хора. В коментарите чух гръмките и „компетентни” фрази от „компетентни „ хора….че нямало данни за отправени заплахи към съдии, че нямало важни дела, по които да се очаква да има натиск и въздействие. Представителите на държавата се изказаха по случая компетентно. Специалистите „обезвредиха” бомбата и всичко приключи.
   Нито дума не чух за отправена благодарност към момчето, което върна парите на банката, която е сгрешила. Нито дума не чух за онзи мъж, който е поел риска да изнесе онова устройство, заради което цяла една служба трябва да се занимава.
   Кое е общото в тези две събития..това е ебаването. Ебаването от страна на банката с това момче, което постъпи по честния начин, и за която постъпка не чух банката да му благодари, а му взе 0.50лв. Ебаването  на един малоумник със сигурността на гражданите в България. Просто е сложил имитация на бомба, но това се разбра по-късно..а бомбата я изнесе един човек, на когото не чух държавата да благодари.
   Умишлено използвам тази цинична дума..ебаването. Дано почнем да усещаме, че вече много почнаха да ни ебават в тази държава. Държавата на абсурдите. И затова понякога пиша постинги за онази държава, която се нарича Абсурдистан.


Тагове:   бомбата парите,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Така си е. Но това не е валидно само за ...
03.12.2012 21:58
Така си е. Но това не е валидно само за държавата като институция. Самите хора в тази държава не уважават труда и качествата на другите около себе си и всячески се опитват да ги омаловажат под предлог, че те самите биха постъпили по-разумно и по-добре. Това е едно общество от завистници, егоисти и амбициозни некадърници, чийто единствен стремеж е да злепоставят другия човек. Може би ненапразно тази нация се топи и изчезва. Даже и Господ не може вече да ни понася.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 813160
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930