Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2008 09:46 - Идват избори - и пак става интересно.......
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 3365 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Забелязял съм, че като наближат избори и започва да става много интересно в сферата на обществения и политическия ни живот. Никак не е скучно в това време. Започват да се случват странни неща, текат процеси, които биха озадачили човек, ако не знае , че наближават избори. Например в социалната сфера, пенсионерите доволно потриват ръце, защото вероятно ще има увеличение на пенсиите. Социалния ни министър реши да  изпрати пенсионерите на почивка – на море. Със завидно умиление тя/г-жа Масларова/ обясни, че това са нашите родители, това са хората, които са ни дали бъдещето, и те заслужават това. Сякаш ние сме го забравили. А те са сериозна част от гласоподавателите , нали. Но тези хора добре знаят, че тази почивка/за тези, които я ползват/няма да реши техните проблеми. А част от тези пенсионери разбират, че просто правителството има пари за харчене, и иска да печели точки преди изборите.

    Родната прокуратура, НАП , ДАНС и БОП или както там се казва в момента, също проявяват завидно усърдие и експедитивност. Изведнъж се оказа, че един от подчинените на известен кмет на много, ама много голям град в България, учавствал в корупционни схеми/ това е официалното наименование на изнудването с цел осигуряване на лична изгода/. И го хванаха. Браво. Хванаха и един бизнесмен, който не си плащал данъците, даже бил разработван от две години, и сега вече  го хванаха. Малката подробност е, че бизнесменът влиза в политиката, и то доста силно влиза... Иначе този термин разработка също е много актуален, вече всеки го разбира. Смисъла му на използване е следния – ако се окаже, че някой е хванат от органите твърде късно, обяснението е следното – ами ние го разработваме отдавна, ама еди кой си ни пречеше, задържаше работата, ето сега като го няма вече в системата и всичко е на ред, хващаме човека и това е. Въпроса е човека да бъде хванат в определеното време, преди изборите…

    В момента в центъра на вниманието на обществото е един от коалиционните партньори – дали да остане във властта или не? Да бъде или да не бъде … в това е въпроса. Около него, коментират, започнало да мирише на пари, даже започнало да вони. Ами то там винаги е миришело само на пари, затова е в управлението на страната този партньор, само затова…Един приятел , докато коментирахме това, и прогнозирахме дали ще отпадне от властта при следващите избори, предложи варианта този партньор да остане в управлението на страната.. Само че, този път да му се дадат министерствата на образованието и здравеопазването например, нека този път да бъдат министерства , в които мирише на труд и реформи, а не на пари…. Свежа идея, нали..

    В публичното пространство вече с голяма категоричност се заявява как не бива да се допуска еди кой си да дойде на власт и да управлява. Вместо представяне на концепции за развитието ни, се прави черен ПР на опонентите.

   Доста интересно става и поведението на някой от заемащите важни постове в министерства и ведомства. Отново започва търсене на трамплини за издигане във властта, което се изразява във водене на преговори кой към коя партия да премине, кой къде да лобира и т.н., което си е , казано на прост език долнопробен пазарлък.

   Времето преди изборите е интересно и за журналистите. Благодат е да откриеш някоя пикантна подробност от живота на някой кандидат за кмет или съветник – както се казва имаме новина, но след рекламите….

   Освен това преди изборите има и пари, които трябва да се усвояват. Така може да бъде асвалтирана някоя улица в повече, да се поставят пейки в някой парк, или пък на някоя община да се отпуснат средства, които кмета така или иначе е искал от три години насам.

   Пари има и за отпечатване на бюлетини, става интересно и за печатниците, учениците също могат да откачат някой ден от училище, заради изборните секции в училищата.

    Всичко това е хубаво, да живееш в интересно време. И идва денят за размисъл. И трябва като застанем пред урните да изберем нещо читаво, защото нали от нас, гласоподавателите зависи…

    И както е било интересно, след изборите ни става тъжно…. Защото се оказва, че сме избрали не каквото трябва. Избра ли сме да ни управляват хора с криминално минало. Оказва се, че има министри с неподходящо образование, има министри без образование. Оказва се, че сме избрали хора, завършили осми клас, и то защото беше задължително навремето, и тези хора взимат решения за нашите съдбини….И тези хора, които сме избрали се издънват.

    Напред към следващите избори….

 

 



Тагове:   избори,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Вашите мисли са в пълен синхрон с моите ....
16.11.2008 11:36
и си позволявам само да вметна, че между двете събития може да се търси връзка; едното е следствие на другото! Може би да, а може би не! Уличаването на корумпирания чиновник от столична община и неволите на г-н "Лидер".
цитирай
2. анонимен - Прав си приятелю !
20.11.2008 20:16
Прав си приятелю, но .... каво от това! Ние българите само констатираме и толкова. Нещо да сме направили на тази политическа пасмина? Прав си! Жалко!
цитирай
3. krankar - към анонимен 2
22.11.2008 18:55
можем да направим нещо, и го правим като не ги избираме когато застанем пред урните. Лошото е, че няма нищо читаво, което да избереш, в това е целия проблем, затова както казваш, това е политическа пасмина. Колкото повече хора го констатират, толкова по-добре.Тогава на тази пасмина няма вече да и бъде конфортно в политиката, въпроса е кога ще стане това.......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 811740
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031