Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2008 21:58 - Абсурдистан 2
Автор: krankar Категория: Бизнес   
Прочетен: 1939 Коментари: 0 Гласове:
0



       България вече е част от Европейския съюз. Като член съюза страната трябва да съобрази своето законодателство с това на страните от съюза. Практическото отпадане на вътрешните граници между страните от общността трябва да доведе до изравняване на стандартите. Ние българите трябва да живеем и работим като германците, французите, румънците, гърците и т.н.. Така трябва да стане. Нашите политици и управляващи го обещават да стане скоро. Аз обаче се съмнявам дълбоко, че това ще стане в обозримо бъдеще. Защото сме държава на АБСУРДИТЕ. В тази държава продължават да се случват абсурдни неща, а нашите политици се опитват да ни убеждават , че това е нормално.
         Нормално ли е край столицата ни да гръмнат толкова килограма тротил и никой да не може да каже какво става, да не може да обясни на онези хора с побелели от ужас лица, живеещи до поделението. Нормално ли е армията, кояти би следвало да едно от най-организираните и дисциплинирани звена в държавата, в лицето на Генералния щаб да не може да даде смислено обяснение какво се случва през първите 24 часа. А след това разни генерали с не дотам респектиращ вид да обясняват, че това е предизвикано умишлено с цел прикриване на злоупотреби и е продиктувано от икономически интереси. Ами ако това се случи и с останалите военни складове в страната?
            Нормално ли е да отвличат хора в тази държава. И по повод на това представители на МВР да обясняват колко добре била организирана групата, която извършва това, и как това се превръщало в много доходоносен бизнес. А хората слушат това и ги побиват тръпки.
            Нормално ли е като превишиш скоростта с 5км в час от храстите да изкочи катаджия и да те глоби, а когато те пребиват или отвличат в расиус от 5км. да няма жив полицай.
             Нормално ли е като решиш да правиш някакъв бизнес и отвориш 10 работни места, даваш работа на 10 човека, на вратата да ти застанат 10 контролни органа и да ти направят 10 акта за нарушение на разпоретби, измислени от чиновници - малоумници.
           Нормално ли е от обществените трибуни да ни обясняват как цените ни се приближават до тези , в европейските държави, а в същото време заплатите ни да са десет пъти по-ниски.
          Нормално ли е един хирург, който извършва по три животоспасяващи операции на ден да получава колкото един фаянсаджия в просперираща строителна фирма.
          Нолмално ли е след като още нямаме гражданско общество да имаме гей-общество.
          Не само че не са нормални тези неща, те са абсурдни.
     Не е ли абсурдно, че съдбините на държава с такава история и такива национални герои като Левски и Ботев зависят и от гласа на коалиционен партньор, който проявява политическа арогантност и цинизъм. Който откровено и цинично заявява, че е в политиката за да прави бизнез и обръчи от фирми. И който е готов да продаде и продава земята и всичко ценно за жълти стотинки.
      Абсурдно е, че след като се случи нещо лошо в тази държава, започват сложни разследвания, следствени тайни, следствени действия, следствени и още незнам какви си експерименти, има заподозряни, има заловени, има освободени, има разболяли се прокурори, има адвокати с навехнати крака и т. н., НО НЯМА ВИНОВНИ.
       Абсурдно е във водоем в България да има пирани, абсурдно е простият да дава акъл на умния, бедният да харчи повече от богатия, болният да носи здравия. Абсурдно е, но е възможно ..... в Абсурдистан.
    Абсурдно започна да става и търпението на българите. А има толкова нормални държави, където може да се живее нормално.......



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krankar
Категория: Бизнес
Прочетен: 812590
Постинги: 130
Коментари: 434
Гласове: 3034
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930